Waar bent u naar op zoek?

Prof. Dr. W.H.Th. (Wim) Moehn

Wim Moehn (1965) is bijzonder hoogleraar geschiedenis van het gereformeerd protestantisme vanwege de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland aan de Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Amsterdam (0,4 fte). Daarnaast is hij als predikant verbonden aan de Hervormde wijkgemeente Centrum van de Protestantse gemeente te Hilversum.

Moehn studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht. In 1996 promoveerde hij bij M.G.J. van der Velden op het proefschrift God roept ons tot Zijn dienst. Een homiletisch onderzoek naar de verhouding tussen God en hoorder in Calvijns preken over Handelingen 4:1 – 6:7 (een Engelse vertaling verscheen in 2001 bij Librairie Droz te Genève).

Als predikant diende Moehn van 1990 tot heden de hervormde gemeenten van Reeuwijk, Aalburg, Oldebroek en de Protestantse gemeente Hilversum, Wijkgemeente Centrum. Sinds 2016 combineert hij het predikantschap met de bijzondere leerstoel aan de PThU. Hij maakt deel uit van de redactie van het theologische tijdschrift Theologia Reformata. Tevens is hij mentor van de studentenvereniging Voetius, voorzitter van Stichting Refo500 en secretaris en algemeen adjunct van de Willem de Zwijgerstichting.

Wim Moehn is gehuwd met Henny Moehn-Stelwagen.

Klik hier voor zijn curriculum vitae.