De Amerikaanse verkiezingen als een goddelijk oordeel
Binnen enkele dagen mag iedere burger van de Verenigde Staten die achttien jaar of ouder is een van de fundamentele grondrechten die in de grondwet verankerd zijn, uitoefenen: stemmen. In dit geval voor een president, schrijft mw. Monica Bazen.
De presidentsverkiezing, die traditioneel plaatsvindt op de eerste dinsdag na de eerste maandag in november, is een gebeurtenis met een grote impact. Alles wat in het afgelopen jaar in dit kader heeft plaatsgevonden, komt dan tot een climax.
Gedurende het jaar heeft zich het proces van selectie afgespeeld, waarbij de sterkste kandidaat van elke partij is overgebleven. Als Amerikaanse christenen hebben we dit proces aandachtig en met angst in het hart gadegeslagen en er aan deelgenomen. Onze vrees werd bewaarheid en eindigde in de teleurstelling over twee kandidaten die beiden uitblinken in bedrog en immoreel gedrag.
Oordeel
In de vorige bijdragen klaagde ik over de staat van ons land op weg naar het postmodernisme, wat naar voren kwam in de keuze voor de mogelijke kandidaten. Nu worden we geconfronteerd met een keuze waarvan we hoopten die nooit te hoeven maken.
In een artikel op de website DesiringGod.org schrijft Joe Rigney, professor aan Bethlehem College en Seminary, treffend: ‘Het feit dat we geconfronteerd worden met deze afschuwelijke keuze is een goddelijk oordeel. God houdt Amerika als het ware een spiegel voor. Hij laat ons zien wie wij zijn als natie. Ondanks dat we het niet leuk vinden, representeren de twee kandidaten van de twee grootste partijen ons wel degelijk. Leugens, corruptie, egoïsme, ongebreidelde ambitie, schaamteloze seksuele immoraliteit – allemaal gepraktiseerd zonder scrupules. Dit is ons land. God geeft ons leiders die wij verdienen.’
Het is treurig dat onze tafeldiscussies verschoven zijn van een analyse van de politieke kracht en zwakheid van een kandidaat naar ongeloof over het laatste schandaal dat onthuld werd over een van de presidentskandidaten.
Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van 4 november 2016. (We hebben momenteel een mooi aanbod voor nieuwe abonnees.)